Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer Duitsers steken grens over: druk bij Outlet

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 14:39

Steeds meer Duitsers lijken te profiteren van de open grenzen in Midden-Limburg. Nu de grenscontroles door marechaussee en andere handhavers sinds enkele weken zijn weggevallen, groeit de toestroom van Duitsers gestaag.

Het is er overigens bij lange na niet zo druk als vóór de coronacrisis.

Vol
Aan de grensovergang bij Roermond was het zaterdag rond de middag nog vrij rustig, maar in Vlodrop stonden aan de Nederlandse kant van de grens de parkeerplaatsen bij winkel- en tuincentra behoorlijk vol auto's met witte kentekenplaten. Veel Duitsers winkelden er met mondkapjes op. Bij Roermond waagden onder meer Duitsers met boten achter hun auto de overtocht naar de Midden-Limburgse Maasplassen.

Video: L1

Outlet
Ook in de Designer Outlet in Roermond was het drukker dan de afgelopen dagen. Sinds maandag is het merkendorp weer open, in aangepaste vorm open. Zo blijven de horecagelegenheden dicht tot 1 juni en worden maatregelen genomen om veilig en verantwoord te kunnen winkelen. De outlet was wekenlang gesloten op last van de veiligheidsregio. Bij een aantal winkels stonden rijen mensen aan te schuiven, zo meldt een klant aan L1. Ook op foto's is te zien dat er behoorlijk wat mensen in het winkelcentrum rondlopen.

Lees ook: Rustige ochtend in heropende outlet Roermond

Hemelvaart
De echte drukte wordt volgende week donderdag verwacht. Hemelvaartsdag is in Roermond en Venlo traditioneel 'Duitse Dag', waarbij vele duizenden oosterburen gaan winkelen en recreëren in Nederland. Met name de Designer Outlet in Roermond is dé grote trekpleister, wat in het verleden herhaaldelijk tot verkeersinfarcten leidde in de Limburgse bisschopsstad.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen