Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer divisies bij volgende editie Wereld Muziek Concours

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 17:40

Het Wereld Muziek Concours breidt het aantal divisies bij de mars- en showwedstrijden uit.

Zo zal er bij de editie van 2021 een Championship Division geïntroduceerd worden.

Voorrondes en finales
In die Championship Division zullen dan de meest competitieve bands uitkomen. Er is plaats voor maximaal achttien deelnemers. Die kunnen zich kwalificeren op basis van de kwaliteit en het niveau van hun show, videobeelden én in het verleden behaalde wedstrijdresultaten. De achttien uitverkoren bands moeten dan eerst in voorrondes aan de bak om vervolgens in de finale van de Championship Division óf, een niveautje lager, in de finale van de World Division aan te mogen treden.

Jonge talenten
Behalve de Championship Division zijn er vanaf 2021 ook een Second Division en een Youth Division. De Second Division geeft een tweede kans aan bands die uitgeschakeld worden in de al bestaande First Division, de Youth Division is bedoeld voor jonge talenten.

Spannender en diverser
Volgens Henk Smit, artistiek leider Mars en Show bij het WMC, moet de competitie daarmee spannender én diverser worden. "Door in de showwedstrijden te werken met voorrondes en finales wordt de competitie interessanter voor deelnemers: ze krijgen zo vaker de kans om zich te bewijzen. Dat is, zeker voor bands die van ver komen, interessant."

Kerkrade
Het Wereld Muziek Concours wordt iedere vier jaar georganiseerd in Kerkrade. In 2021 vind het evenement plaats van 8 juli tot en met 1 augustus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen