Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer divisies bij volgende editie Wereld Muziek Concours

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 17:40

Het Wereld Muziek Concours breidt het aantal divisies bij de mars- en showwedstrijden uit.

Zo zal er bij de editie van 2021 een Championship Division geïntroduceerd worden.

Voorrondes en finales
In die Championship Division zullen dan de meest competitieve bands uitkomen. Er is plaats voor maximaal achttien deelnemers. Die kunnen zich kwalificeren op basis van de kwaliteit en het niveau van hun show, videobeelden én in het verleden behaalde wedstrijdresultaten. De achttien uitverkoren bands moeten dan eerst in voorrondes aan de bak om vervolgens in de finale van de Championship Division óf, een niveautje lager, in de finale van de World Division aan te mogen treden.

Jonge talenten
Behalve de Championship Division zijn er vanaf 2021 ook een Second Division en een Youth Division. De Second Division geeft een tweede kans aan bands die uitgeschakeld worden in de al bestaande First Division, de Youth Division is bedoeld voor jonge talenten.

Spannender en diverser
Volgens Henk Smit, artistiek leider Mars en Show bij het WMC, moet de competitie daarmee spannender én diverser worden. "Door in de showwedstrijden te werken met voorrondes en finales wordt de competitie interessanter voor deelnemers: ze krijgen zo vaker de kans om zich te bewijzen. Dat is, zeker voor bands die van ver komen, interessant."

Kerkrade
Het Wereld Muziek Concours wordt iedere vier jaar georganiseerd in Kerkrade. In 2021 vind het evenement plaats van 8 juli tot en met 1 augustus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen