Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer details over dood Andy de Heus: ook ruzie over vrouw

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2020 - 10:39

De Sittardse moordverdachte Ronnie S. (52) heeft in een nieuwe verklaring meer details losgelaten over de dood van marktkoopman Andy de Heus. Niet alleen een drugsruzie, maar ook een verbroken vriendschap zorgde voor een uiteindelijk fatale ruzie.

Dat is in ieder geval wat Ronnie in een aanvullende verklaring tegen de politie heeft gezegd, zo blijkt uit informatie van L1.

Lees ook: Rechter ziek: moordzaak Andy de Heus weer vertraagd

Meer details
Peer Szymkowiak, advocaat van Ronnie, bevestigt dat er een aanvullende verklaring ligt. Hij benadrukt dat het niet gaat om een nieuw verhaal, maar om gedetailleerdere versie. Justitie hoopte dat Ronnie ook namen zou noemen van andere verdachten, zodat ook zij vervolgd kunnen worden, maar komt vooralsnog bedrogen uit. "Nee, hij heeft niemand genoemd", zegt Szymkowiak.

Liever geen mannetjes
De Sittardse vijftiger verklaarde eerder al dat hij en Andy de Heus ruzie kregen over een hennepplantage. Ze zaten samen in de (soft)drugs, maar De Heus zou niet op de hoogte zijn van de plantage die Ronnie runde in een vakantiehuisje op park Porta Isola in Stevensweert. In dat huisje kregen de twee ruzie, zegt Ronnie.

De Heus stond volgens hem strak van de cocaïne, was 'pislink' en dreigde 'mannetjes' in te schakelen. En die mannetjes, daar zat Ronnie niet op te wachten.

Lees ook: Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus

In hoofd geschoten
Hij verklaarde dat een scheldpartij tussen hem en De Heus al gauw veranderde in duwen en trekken. Op een zeker moment schoot Ronnie zijn zakenpartner neer. Hij claimt dat De Heus toen zelf ook naar een wapen greep. Daarom sprong Ronnie bovenop hem. Niet lang daarna schoot hij de marktkoopman door het hoofd. Het lichaam wikkelde hij in plastic en dumpte hij bij een vijver in Stevensweert.

Oude koeien
Wat in het heetst van de strijd voornamelijk ter sprake kwam, was volgens Ronnie een vertrouwensbreuk. Hij en De Heus waren naar eigen zeggen niet alleen zakenpartners, maar ook vrienden. Tijdens de ruzie over de hennepplantage werden er opeens oude koeien uit de sloot gehaald, waaronder een affaire die De Heus gehad zou hebben met een ex-partner van Ronnie. Die affaire speelde overigens jaren voor de fatale ruzie.

Formele zitting
De zus van De Heus laat desgevraagd weten niet op het verhaal te willen reageren. Zij en de rest van de familie kijken reikhalzend uit naar de inhoudelijke behandeling van de zaak, op 8 en 11 juni. Op 14 mei is er nog een pro forma-zitting, maar dat is slechts een formaliteit. Nabestaanden, advocaat Szymkowiak en verdachte Ronnie hebben laten weten dan niet aanwezig te zijn.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten