Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer dan honderd boetes uitgeschreven rond Drielandenpunt

Geplaatst opzaterdag 9 januari 2021 - 17:29

Boa's hebben zaterdagmiddag meer dan honderd sneeuwliefhebbers beboet rond het Drielandenpunt in Vaals en de bossen in Vijlen.

De boetes werden uitgeschreven voor de talloze fout- en wildparkeerders.

Parkeerdrukte
Volgens burgemeester Harry Leunessen was het handhaven van de coronamaatregelen niet zozeer het probleem, maar vooral de parkeerdruk. Het risico bestond daardoor dat hulpdiensten niet overal terecht zouden kunnen.

Video: L1

Drukte
Ondanks de oproep van de gemeente Vaals om weg te blijven, was het zaterdagmiddag heel druk bij de witte gebieden in het Heuvelland. Talloze dagjesmensen zijn naar Vaals en Vijlen afgereisd om van de sneeuw te genieten. Zo stonden er kilometerslange files richting de sneeuwpret.

Lees ook: Drukte rond wit Drielandenpunt: boetes uitgedeeld

Video: L1

Rond 15:30 uur gingen veel mensen huiswaarts. Ook dat zorgde voor problemen op de weg.

Drukte in april
In april werd Heuvelland ook overspoeld door toeristen. Destijds werden de wegen rond het Drielandenpunt afgesloten.

Lees ook: Drielandenpunt afgesloten vanwege grote toeloop

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen