Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer dan helft van getuigen gehoord in zaak Van Rey

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 10:53

Ruim de helft van het aantal getuigen in de zaak rond oud-wethouder Jos van Rey van Roermond is gehoord door de rechter-commissaris.

Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) aan het begin van een nieuwe regiezitting bij de rechtbank in Rotterdam. Daarbij wordt de stand van zaken van het onderzoek opgemaakt.

79 getuigen
In totaal gaat het om 79 getuigen: 55 op verzoek van de verdediging, 2 op verzoek van het OM en 22 waar beide partijen het over eens zijn.

Zwijgrecht
Eén van de getuigen die is gehoord is projectontwikkelaar Piet van Pol. Maar na vier keer gehoord te zijn in april en mei weigert Van Pol nog langer vragen te beantwoorden en beroept hij zich op zijn zwijgrecht, zo verklaarde het Openbaar Ministerie.

Verschoningsrecht
Die maakte ook bekend dat één getuige zich op zijn verschoningsrecht heeft beroepen omdat hij een neef is van Piet van Pol.
Voormalig projectontwikkelaar Henk Stienstra wil zich vanwege ziekte laten vervangen.

Rooskleurig
Advocaat Gitte Stevens vindt dat het Openbaar Ministerie een te rooskleurig beeld schetst. In de zaak van mijn cliënt Jos van Rey zijn pas 17 van de 42 gehoord en we hebben nog geen proces verbaal ontvangen, zei Stevens.

Corruptie en omkoping
Behalve Jos van Rey worden ook Piet van Pol en oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond verdacht van ambtelijke corruptie en omkoping.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen
Zaak-Van Rey: 'Flinterdun bewijs verstopt onder zware eis'
ANP
Besloten overleg over rol Teeven in zaak-Van Rey
Emotionele Van Rey: 'Lamgeslagen door alle leugens'
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen