Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer dan helft van getuigen gehoord in zaak Van Rey

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 10:53

Ruim de helft van het aantal getuigen in de zaak rond oud-wethouder Jos van Rey van Roermond is gehoord door de rechter-commissaris.

Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) aan het begin van een nieuwe regiezitting bij de rechtbank in Rotterdam. Daarbij wordt de stand van zaken van het onderzoek opgemaakt.

79 getuigen
In totaal gaat het om 79 getuigen: 55 op verzoek van de verdediging, 2 op verzoek van het OM en 22 waar beide partijen het over eens zijn.

Zwijgrecht
Eén van de getuigen die is gehoord is projectontwikkelaar Piet van Pol. Maar na vier keer gehoord te zijn in april en mei weigert Van Pol nog langer vragen te beantwoorden en beroept hij zich op zijn zwijgrecht, zo verklaarde het Openbaar Ministerie.

Verschoningsrecht
Die maakte ook bekend dat één getuige zich op zijn verschoningsrecht heeft beroepen omdat hij een neef is van Piet van Pol.
Voormalig projectontwikkelaar Henk Stienstra wil zich vanwege ziekte laten vervangen.

Rooskleurig
Advocaat Gitte Stevens vindt dat het Openbaar Ministerie een te rooskleurig beeld schetst. In de zaak van mijn cliënt Jos van Rey zijn pas 17 van de 42 gehoord en we hebben nog geen proces verbaal ontvangen, zei Stevens.

Corruptie en omkoping
Behalve Jos van Rey worden ook Piet van Pol en oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond verdacht van ambtelijke corruptie en omkoping.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen
Zaak-Van Rey: 'Flinterdun bewijs verstopt onder zware eis'
ANP
Besloten overleg over rol Teeven in zaak-Van Rey
Emotionele Van Rey: 'Lamgeslagen door alle leugens'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen