Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer dan duizend telefoontjes voor hulpdiensten tijdens storm

Geplaatst opdonderdag 18 januari 2018 - 17:19

De hulpdiensten in Limburg kregen donderdag ruim duizend telefoontjes te verwerken vanwege het extreme weer.

Vooral bij de meldkamer in Noord-Limburg was het extreem druk. In totaal kwamen er zo'n 1000 telefoontjes binnen. De piek lag daar rond 11:00 uur. Toen werd de centrale platgebeld en kregen mensen het advies om niet meer naar 112 te bellen.

Op pad gestuurd
De meldkamer in het zuiden van de provincie kreeg ruim 150 meldingen te verwerken. Uiteindelijk werd de brandweer in totaal bijna vierhonderd keer op pad gestuurd om uit te helpen. Het ging in de meeste gevallen om omgevallen bomen. Andere meldingen werden doorverwezen naar de gemeenten.

Lees ook: Storm is gaan liggen, Limburg maakt de schade op

Boom op spoor
Op het spoor heeft de storm ook veel schade aangericht. Volgens
spoorbeheerder ProRail zijn er in het hele land meer dan 150 meldingen van schade, waarvan dertig tot veertig grotere incidenten. Op meer dan dertig plaatsen is de bovenleiding kapot en er liggen ongeveer veertig bomen op het spoor.

Lees ook: #Stormpoolen: zoek alternatief voor trein in avondspits

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen