Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer dan 50.000 handtekeningen voor behoud Amber Alert

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 11:40

Amber Alert is een petitie gestart om het waarschuwingssysteem dat wordt ingezet bij de vermissing van een kind dat mogelijk in levensgevaar is te behouden. Inmiddels hebben al meer dan 50.000 mensen een digitale handtekening gezet.

Donderdagochtend hebben abonnees van Amber Alert een sms gekregen om de petitie te tekenen, zo laat de organisatie achter het in Beek ontwikkelde systeem weten.

Burgernet
Begin april werd bekendgemaakt dat de politie stopt met het gebruik van Amber Alert. In overleg met demissionair minister Ferd Grapperhaus is namelijk besloten het onder de aandacht brengen van vermiste kinderen te gaan integreren in Burgernet, een samenwerkingsverband van gemeenten, burgers en politie.

Lees ook: Amber Alert boos over beëindigen samenwerking door politie

Kinderlevens
Dit tot grote woede van Amber Alert. "Dit gaat kinderlevens kosten. We hebben sinds 2008 gewerkt aan het opzetten van een fijnmazig systeem om informatie over vermiste of ontvoerde kinderen razendsnel onder de aandacht van miljoenen burgers te brengen. Dat doen we onder meer via reclameschermen, social media, snelwegborden, websites, tv en informatie bij pinautomaten", zei directeur Frank Hoen daar eerder over.

Petitie
Om Grapperhaus en de politie toch op andere gedachten te brengen is een petitie gestart. "Om deze überhaupt bespreekbaar te maken in de Tweede Kamer zijn 40.000 handtekeningen nodig", zegt Luc Bormans van Amber Alert. "Dat aantal hebben we ruimschoots gehaald, maar we gaan gewoon door." Wanneer de petitie in de Tweede Kamer wordt overhandigd, is nog niet bekend.

Kamervragen
Er zijn ook al Kamervragen gesteld. Zo willen D66, PvdA en SP tekst en uitleg van demissionair Grapperhaus over het stopzetten van de samenwerking tussen de politie en Amber Alert.

Lees ook: Kamervragen over stop samenwerking politie en Amber Alert

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen