Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer dan 5 miljoen euro gedoneerd via Giro 777

Geplaatst opzondag 18 juli 2021 - 22:49

De grens van 5 miljoen euro aan donaties op Giro 777 is binnen drie dagen bereikt. Het geld is bedoeld om Limburg te helpen na de overstromingen.

Lodewijk van der Kroft, penningmeester van het Nationaal Rampenfonds, deelde het nieuws op L1 Radio.

Honderdduizend donaties
Volgens hem zijn er inmiddels zo'n 100.000 transacties gedaan door mensen, bedrijven en instellingen die deze provincie financieel willen helpen. Het inzamelingsnummer is opengesteld door het Nationaal Rampenfonds (NRF). Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die schrijnend zijn en niet uit andere bronnen gedekt worden, aldus het NRF.

Uitkeren van geld
"We hebben niet de ambitie om Giro 777 op enig moment stop te zetten", zegt Lodewijk van der Kroft. "Op een gegeven moment willen wij ons wel richten op het uitkeren van het geld. Daar gaan we de komende weken vaart mee maken." Het idee is om lokale burgers daar bij te betrekken. Een onafhankelijke beoordelingscommissie bepaalt waar het geld naartoe gaat. "We gaan deze week op zoek naar Limburgers die geschikt zijn voor de commissie."

Stressvolle situatie
De penningmeester had aanvankelijk ingesteld dat hij een mailtje kreeg bij elke donatie. "Dat heb ik na 39.000 donaties stopgezet. Het werd een redelijk stressvolle situatie door zoveel mails te krijgen."

Het is niet de eerste keer dat het Nationaal Rampenfonds Limburg te hulp schiet. Het NRF heeft ook financiële bijdragen geleverd na de aardbeving en overstromingen in 1993 en 1995.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen