Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer dan 30 mannen verhoord in Valkenburgse loverboyzaak

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 20:30

Er zijn al ruim dertig mannen verhoord in het onderzoek naar het Valkenburgse seksschandaal.

De mannen zouden in een hotel in Valkenburg betaalde seks hebben gehad met een meisje van 16. Ze moesten zich afgelopen weken melden op het politiebureau. Daar werden ze aan een uitgebreid verhoor onderworpen. Ook is hen gevraagd om vrijwillig DNA af te staan. Zover bekend heeft nog niemand dat ook daadwerkelijk moeten doen.

Telefonisch contact
De mannen kwamen in het vizier van justitie omdat ze telefonisch contact hadden met loverboy-verdachte Armin A. en omdat ze in de eerste helft van oktober in Valkenburg waren. De 21-jarige jongen zou het meisje aan zeker 50 mannen hebben aangeboden.

Verhoor
Justitie zei eerder de mannen desnoods thuis op te halen, om ze aan een verhoor te onderwerpen. Zo ging het uiteindelijk niet, vertellen advocaten tegen L1. De mannen kregen een telefoontje, er werd een afspraak gemaakt voor het verhoor, en daarna gingen ze zelf naar het politiebureau.

Celstraf
De mannen riskeren een gevangenisstraf van maximaal 4 jaar. Wanneer ze voor de rechter moeten verschijnen, is nog onduidelijk. De rechtszaak tegen loverboy-verdachte Armin A. is op 20 april.

Lees hier alles over de Valkenburgse loverboyzaak.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Reputatie loverboy Armin A. alarmeerde politie niet
Seksschandaal Valkenburg: mannen melden zich bij advocaat
OM nagelt mannen in loverboyzaak bewust aan schandpaal
Loverboy-probleem moeilijk op te lossen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen