Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer dan 30 mannen verhoord in Valkenburgse loverboyzaak

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 20:30

Er zijn al ruim dertig mannen verhoord in het onderzoek naar het Valkenburgse seksschandaal.

De mannen zouden in een hotel in Valkenburg betaalde seks hebben gehad met een meisje van 16. Ze moesten zich afgelopen weken melden op het politiebureau. Daar werden ze aan een uitgebreid verhoor onderworpen. Ook is hen gevraagd om vrijwillig DNA af te staan. Zover bekend heeft nog niemand dat ook daadwerkelijk moeten doen.

Telefonisch contact
De mannen kwamen in het vizier van justitie omdat ze telefonisch contact hadden met loverboy-verdachte Armin A. en omdat ze in de eerste helft van oktober in Valkenburg waren. De 21-jarige jongen zou het meisje aan zeker 50 mannen hebben aangeboden.

Verhoor
Justitie zei eerder de mannen desnoods thuis op te halen, om ze aan een verhoor te onderwerpen. Zo ging het uiteindelijk niet, vertellen advocaten tegen L1. De mannen kregen een telefoontje, er werd een afspraak gemaakt voor het verhoor, en daarna gingen ze zelf naar het politiebureau.

Celstraf
De mannen riskeren een gevangenisstraf van maximaal 4 jaar. Wanneer ze voor de rechter moeten verschijnen, is nog onduidelijk. De rechtszaak tegen loverboy-verdachte Armin A. is op 20 april.

Lees hier alles over de Valkenburgse loverboyzaak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Reputatie loverboy Armin A. alarmeerde politie niet
Seksschandaal Valkenburg: mannen melden zich bij advocaat
OM nagelt mannen in loverboyzaak bewust aan schandpaal
Armin A. blijft voorlopig achter tralies
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen