Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer dan 1000 woningen in Parkstad toch niet tegen vlakte

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2015 - 22:54

1.000 tot 2.000 woningen in Parkstad die op de nominatie stonden om gesloopt te worden, gaan voorlopig niet tegen de vlakte.

Het gaat om goedkope huurwoningen die vanwege de bevolkingskrimp moesten verdwijnen. Maar er is een onverwacht grote behoefte aan deze sociale huurwoningen, vanwege de economische crisis.

Woningen aanpassen
Volgens woningcorporatie Weller in Heerlen gaat het veelal om verouderde woningen. Die moeten nu wel worden aangepast aan de eisen van deze tijd, omdat ze bijvoorbeeld onvoldoende geïsoleerd zijn. Dat vraagt de komende tijd flinke investeringen van de corporaties.

Forse boetes
Ook nieuwe wetgeving speelt een rol bij het besluit om geen goedkope woningen meer te slopen. Vanaf januari geldt de zogenoemde 95-procents-regeling. Die houdt in dat 95 procent van de mensen met een kleine beurs een woning toegewezen moet krijgen met een maximale huurprijs van 575 euro per maand. Woningverenigingen die zich daar niet aan houden, kunnen een forse boete krijgen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Elf miljoen provinciegeld voor ontwikkeling Heerlen
Glaspaleis Schunck in Heerlen
Bevolking Heerlen krimpt minder hard
Parkstad wil verder als proeftuin
inwoners bevolking krimp
In 2014 opnieuw minder inwoners voor Parkstad
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen