Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer dan 1000 woningen in Parkstad toch niet tegen vlakte

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2015 - 22:54

1.000 tot 2.000 woningen in Parkstad die op de nominatie stonden om gesloopt te worden, gaan voorlopig niet tegen de vlakte.

Het gaat om goedkope huurwoningen die vanwege de bevolkingskrimp moesten verdwijnen. Maar er is een onverwacht grote behoefte aan deze sociale huurwoningen, vanwege de economische crisis.

Woningen aanpassen
Volgens woningcorporatie Weller in Heerlen gaat het veelal om verouderde woningen. Die moeten nu wel worden aangepast aan de eisen van deze tijd, omdat ze bijvoorbeeld onvoldoende geïsoleerd zijn. Dat vraagt de komende tijd flinke investeringen van de corporaties.

Forse boetes
Ook nieuwe wetgeving speelt een rol bij het besluit om geen goedkope woningen meer te slopen. Vanaf januari geldt de zogenoemde 95-procents-regeling. Die houdt in dat 95 procent van de mensen met een kleine beurs een woning toegewezen moet krijgen met een maximale huurprijs van 575 euro per maand. Woningverenigingen die zich daar niet aan houden, kunnen een forse boete krijgen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Elf miljoen provinciegeld voor ontwikkeling Heerlen
Glaspaleis Schunck in Heerlen
Bevolking Heerlen krimpt minder hard
Parkstad wil verder als proeftuin
inwoners bevolking krimp
In 2014 opnieuw minder inwoners voor Parkstad
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen