Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer daklozen door economische crisis

Geplaatst opdonderdag 3 maart 2016 - 13:45

Door de economische crisis zijn ook in Limburg meer mensen dakloos geworden. In Maastricht is één derde van de mensen die zich als dakloze bij het Leger des Heils aanmeldt, het huis kwijtgeraakt als gevolg van de crisis.

Dat zegt Hans Martin Don van het Leger des Heils. Het zou gaan om ongeveer vijftig van de honderdvijftig mensen.

Geen cijfers
Duidelijk is ook dat het totale aantal daklozen in Limburg stijgt. Maar het Leger des Heils in Limburg heeft hierover geen cijfers.

Langere termijn
Ook het aantal daklozen met psychische problemen stijgt. Door goede samenwerking met de verschillende instanties en gemeenten kan het Leger de aanwas aan. Vooral de doorstroming naar goede opvang voor de langere termijn kost meer inzet.

fikse stijging
Cijfers van het CBS tonen aan dat er landelijk steeds meer daklozen zijn. Ongeveer 31.000 mensen hadden vorig jaar geen vaste plek om te wonen. Dat zijn er 13.000 meer dan in 2009. Het aantal daklozen is dus in zes jaar tijd met 74 procent gestegen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Leger des Heils
Rapport dode dakloze Maastricht: betere samenwerking nodig
Eigen flat voor daklozen in Maastricht
Gratis opvang daklozen vanwege vorst
Leger des Heils Maastricht (18 maart 2020)
Video: 'Een toilet vinden is nu heel moeilijk'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen