Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer daklozen door economische crisis

Geplaatst opdonderdag 3 maart 2016 - 13:45

Door de economische crisis zijn ook in Limburg meer mensen dakloos geworden. In Maastricht is één derde van de mensen die zich als dakloze bij het Leger des Heils aanmeldt, het huis kwijtgeraakt als gevolg van de crisis.

Dat zegt Hans Martin Don van het Leger des Heils. Het zou gaan om ongeveer vijftig van de honderdvijftig mensen.

Geen cijfers
Duidelijk is ook dat het totale aantal daklozen in Limburg stijgt. Maar het Leger des Heils in Limburg heeft hierover geen cijfers.

Langere termijn
Ook het aantal daklozen met psychische problemen stijgt. Door goede samenwerking met de verschillende instanties en gemeenten kan het Leger de aanwas aan. Vooral de doorstroming naar goede opvang voor de langere termijn kost meer inzet.

fikse stijging
Cijfers van het CBS tonen aan dat er landelijk steeds meer daklozen zijn. Ongeveer 31.000 mensen hadden vorig jaar geen vaste plek om te wonen. Dat zijn er 13.000 meer dan in 2009. Het aantal daklozen is dus in zes jaar tijd met 74 procent gestegen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Leger des Heils
Rapport dode dakloze Maastricht: betere samenwerking nodig
Eigen flat voor daklozen in Maastricht
Gratis opvang daklozen vanwege vorst
Leger des Heils Maastricht (18 maart 2020)
Video: 'Een toilet vinden is nu heel moeilijk'
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen