Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer coronadoden, aantal besmettingen daalt amper

Geplaatst opdinsdag 1 december 2020 - 16:27

Het dodelijke aantal slachtoffers door het coronavirus in Limburg is afgelopen zeven dagen flink gestegen in vergelijking met voorgaande week.

De afgelopen dagen kwamen 22 Limburgers om het leven door de ziekte, tegen 14 een week eerder.

Zwaar getroffen
Vooral Horst aan de Maas werd zwaar getroffen met 5 covid-sterfgevallen in een week. Ook Sittard-Geleen (4) Venlo (3) en Weert (2) verloren meerdere mensen aan de ziekte. In totaal zijn er nu minstens 884 Limburgers aan het coronavirus overleden. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk nog hoger omdat, zeker tijdens de eerste golf, de doodsoorzaak niet altijd vaststond.

Ziekenhuizen
Ook het aantal ziekenhuisopnames nam toe, naar 19 nieuwe patiënten in de laatste week van november. De ziekenhuizen in Zuid-Limburg kregen met 13 patiënten de grootste toeloop te verwerken. In Noord-Limburg werden zes mensen opgenomen op een verpleeg- of intensieve zorgafdeling. In totaal zijn er nu 1778 mensen in Limburg die met covid-verschijnselen moesten worden opgenomen of na behandeling weer naar huis zijn.

Besmettingen
Het aantal nieuwe besmettingen lag vrijwel gelijk. Er werden afgelopen week 1798 Limburgers positief getest, tegen 1822 bij de vorige tussenstand. Sinds eind oktober laat het aantal besmettingscijfers in Limburg een daling zien, al lijkt die daling nu vrijwel tot stilstand gekomen. Het aantal provinciegenoten waarbij het virus is vastgesteld, staat nu op 25.123 mensen.

Jongeren
De Limburgse cijfers tonen vrijwel hetzelfde beeld als de rest van Nederland. Landelijk daalt het aantal besmettingen nog steeds, maar wordt de daling steeds geringer. Vooral jongvolwassenen blijken relatief vaak besmet.

Landelijk
Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 532.000 Nederlanders positief getest. Van bijna 9500 mensen is bevestigd dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen vermoedelijk hoger. Niet iedereen is getest op het virus, dus sommige mensen zijn waarschijnlijk genezen of overleden zonder dat ooit is vastgesteld dat ze het virus onder de leden hadden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV