Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer corona-handhavers in veiligheidsregio Noord

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 17:01

Meer handhavers gaan in Noord- en Midden-Limburg toezien op de naleving van de maatregelen om het coronavirus in te dammen.

Dat heeft de Veiligheidsregio Limburg-Noord besloten.

Ambtenaren
Tot nu toe waren het alleen de politie en de gemeentelijke toezichthouders en handhavers die erop toezien dat mensen bijvoorbeeld niet dichter dan anderhalve meter bij elkaar in de buurt komen. Zij krijgen vanaf vrijdag ondersteuning van toezichthouders van de provincie, wild- en faunabeheerders en ambtenaren van de Regionale Uitvoeringsdienst RUD en het Servicecentrum MER. Die laatste houden zich normaal gesproken bezig met het handhaven van vergunningen

Samen douchen
Zij gaan onder meer toezien op de sluiting van gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. In het pakket maatregelen dat de overheid dinsdag bekendmaakte, stond ook dat douche- en toiletruimtes op bijvoorbeeld campings en sportfaciliteiten gesloten moeten blijven.

Die bepaling staat nu ook bij veiligheidsregio Zuid-Limburg in de noodverordening.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen