Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer corona-handhavers in veiligheidsregio Noord

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 17:01

Meer handhavers gaan in Noord- en Midden-Limburg toezien op de naleving van de maatregelen om het coronavirus in te dammen.

Dat heeft de Veiligheidsregio Limburg-Noord besloten.

Ambtenaren
Tot nu toe waren het alleen de politie en de gemeentelijke toezichthouders en handhavers die erop toezien dat mensen bijvoorbeeld niet dichter dan anderhalve meter bij elkaar in de buurt komen. Zij krijgen vanaf vrijdag ondersteuning van toezichthouders van de provincie, wild- en faunabeheerders en ambtenaren van de Regionale Uitvoeringsdienst RUD en het Servicecentrum MER. Die laatste houden zich normaal gesproken bezig met het handhaven van vergunningen

Samen douchen
Zij gaan onder meer toezien op de sluiting van gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. In het pakket maatregelen dat de overheid dinsdag bekendmaakte, stond ook dat douche- en toiletruimtes op bijvoorbeeld campings en sportfaciliteiten gesloten moeten blijven.

Die bepaling staat nu ook bij veiligheidsregio Zuid-Limburg in de noodverordening.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen