Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer bezoekers maar ook kritiek op Affordable Art Fair

Geplaatst opmaandag 20 april 2015 - 8:06

Het aantal bezoekers van de Affordable Art Fair in Maastricht lag dit jaar zo'n 30 procent hoger dan in 2014.

Bij de eerste editie waren er nog zo'n 7500 bezoekers, dit jaar wisten een kleine 10.000 kunstliefhebbers het evenement in de voormalige Tapijnkazerne te vinden. Toch is er kritiek.

Boekhandel
Vanwege een tegenvallende omzet vorig jaar en de prijs van de standplaatsen is een aantal galeriehouders dit jaar weggebleven. En tot ergernis van de overgebleven kunsthandelaren is een deel van de vrijgekomen ruimte ingenomen door boekhandel Dominicanen.

Te laagdrempelig
Huub Hannen van de gelijknamige galerie in Maastricht neemt geen blad voor de mond en vindt dat de beurs die bedoeld is om kunst met prijzen van 100 tot zo'n 500o euro hem té laagdrempelig is geworden.
"De kwaliteit is beduidend minder na het afhaken van een kleine tien galerieën vanwege een tegenvallende verkoop vorig jaar. Ik zie hier stukken die je op een braderie voor een beduidend lagere prijs kunt kopen. Als het zo moet, zien ze me hier volgend jaar niet meer", aldus een teleurgestelde Hannen.

Geen hippe Maastrichtenaren
​Zijn collega Peter Post van Galerie Post+Garcia en Kunstuitleen Maastricht zegt het iets minder hard, maar is het wel degelijk met Hannen eens: "De Affordable Art Fair is an sich een leuke beurs, maar bevat te veel design en ongesigneerd werk. Kunst moet verder gaan dan decoratief. Bovendien heeft Amsterdam een hip publiek dat geneigd is te kopen, Maastricht heeft dat hippe publiek niet."

Concurrentie
Een derde galeriehouder zegt dat het tegenvallende aanbod komt door concurrerende budget-kunstbeurzen. "Dit jaar is er een overlap met een kunstbeurs in het Autotron in Rosmalen en vorig weekend was Art Breda. Galeristen moeten keuzes maken", aldus Marten Randa. "Het enige waar ik kritiek op heb, is de bereikbaarheid van het terrein en de slechte parkeermogelijkheden, terwijl hier toch een heel kazerneterrein ligt."

Beursdirecteur Sebastiaan van Kuijk wordt enigszins overvallen door de kritiek, en wijst naar het gestegen aantal bezoekers. Hij is dan ook van plan volgend jaar een nieuwe Affordable Art Fair in Maastricht te houden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kapper
Kappers uit Maastricht bedenken 'jammcutting'
Fashionclash Maastricht lanceert awardshow
Collectie van Bonnefantenmuseum is online te zien
Toon Hermans-collectie opgekocht voor begin antiekbeurs
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen