Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer bekeuringen op het water

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 12:28

In Limburg zijn vorig jaar fors meer bekeuringen uitgedeeld op het water dan het jaar ervoor.

Bij controles op binnenvaart- en plezierschippers werden in 2018 in totaal 112 bekeuringen uitgeschreven in deze provincie, goed voor een totaalbedrag van 26.255 euro. In 2017 kwamen de handhavers te water niet verder dan 67 boetes.

Maasgouw
De meeste bekeuringen werden uitgeschreven op de wateren van de gemeente Maasgouw, waar 39 keer het bonnenboekje werd getrokken. Het grootste aantal boetes daar werd uitgeschreven voor te snel varen en voor boten die niet zijn uitgerust met een zogeheten dodemansknop bij een buitenboordmotor. Die zorgt ervoor dat de boot stilvalt als er niemand is die de motor bedient.

Vaarbewijs
Andere proces-verbalen werden uitgeschreven voor minderjarige schippers, en mensen die zonder vaarbewijs achter het roer stonden.

Landelijk
Ook landelijk liet het aantal bekeuringen te water een stijging zien. In heel Nederland werden er vorig jaar 2554 bekeuringen uitgeschreven, tegen 2149 een jaar eerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen