Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer bedrijven in Limburg ondanks corona

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 11:32

Limburg telde op 1 januari dit jaar in totaal 106.998 ondernemingen en bedrijfjes, zo'n 3500 meer dan aan het begin van 2020.

Dat blijkt uit gegevens uit het Jaaroverzicht Bedrijvendynamiek van de Kamer van Koophandel.

Groei
In onze provincie werden 11.100 nieuwe bedrijven opgezet, en hielden 8085 ondernemingen op te bestaan. Ook kwamen er 475 Limburgse bedrijven bij door overnames en verhuizingen. Overal in Nederland groeide ondanks de coronacrisis het aantal bedrijven. In Flevoland en Zuid-Holland was de stijging meer dan 5 procent, in Overijssel lag die onder de 3 procent.

Weinig cultuur en horeca
Populairste sector voor starters was afgelopen jaar de detailhandel. Daar lag het aantal nieuwe ondernemingen bijna 40 procent hoger dan in 2019. Het aantal mensen dat een nieuw bedrijf begon in de door corona zwaargetroffen cultuur-, sport- of recreatiesector daalde met 15 procent. Ook het aantal starters in de horeca liep terug, hier met maar liefst 18 procent.

Ouder en vrouwelijk
Uit de cijfers blijkt verder dat 38 procent van de Limburgse ondernemers vrouwelijk is, iets hoger dan het landelijk gemiddelde. De Limburgse ondernemer is wel iets ouder dan de landelijke norm: hier is de eigenaar van een bedrijf gemiddeld 48 jaar oud, terwijl dat landelijk 46 jaar is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen