Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer banen weg bij Tata Steel

Geplaatst opvrijdag 20 oktober 2017 - 13:47

De fusie van de staalbedrijven Tata Steel en ThyssenKrupp kost mogelijk meer banen dan tot nu toe werd gedacht.

Eerder werd gemeld dat vierduizend banen zouden verdwijnen, maar volgens de ondernemingsraad van Tata Steel Nederland loopt dat aantal op.

Maastricht
Tata heeft twee vestigingen in Maastricht, waar in totaal 262 mensen werken. Bij de bekendmaking van de fusie werd gesproken over het schrappen van 4000 banen, verspreid over alle onderdelen van de toekomstige joint venture. De helft daarvan zou ten koste gaat van Tata Steel Europe, waar ook Maastricht deel van uitmaakt.

Lagelonenlanden
Daar zal het volgens de ondernemingsraad niet bij blijven. De nieuwe onderneming zal waarschijnlijk grote delen van de ondersteunende diensten gaan verplaatsen naar lagelonenlanden. Het is niet bekend wat dit betekent voor de vestiging in Maastricht.

Vakbond
Vakbond De Unie wil snel duidelijkheid over de fusie. Volgens vakbondsbestuurder Suat Koetloe knaagt de onzekerheid aan de medewerkers. “Die willen weten waar ze aan toe zijn” aldus Koetloe. “Werknemers willen weten of ze op zoek moeten naar een nieuwe baan."

ThyssenKrupp heeft vestigingen in Elsloo en Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen