Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer banen op de tocht bij verzekeraar VGZ

Geplaatst opvrijdag 19 januari 2018 - 10:19

Bij zorgverzekeraar VGZ staan mogelijk veel meer banen op de tocht dan alleen die in Heerlen.

Eerder werd al bekend dat de banen van de ruim driehonderd medewerkers in Heerlen worden geschrapt, omdat de verzekeraar haar vestiging daar gaat sluiten. Volgens vakbond De Unie kan het banenverlies nog verder oplopen.

Zevenhonderd banen
De vakbond vreest dat door de beoogde bezuinigingen tot zevenhonderd arbeidsplaatsen verdwijnen. VGZ zelf vindt het nog te vroeg voor een dergelijke berekening.

Lees ook: Honderden ontslagen door sluiting VGZ in Heerlen

100 miljoen euro
De zorgverzekeraar is van plan zijn vestiging in Heerlen per 1 mei 2019 te sluiten. Het is onderdeel van een grote reorganisatie die 100 miljoen euro aan besparingen moet opleveren. Vorige week zei VGZ zelf al dat over het lot van driehonderd medewerkers nog geen knoop was doorgehakt.

Besparing
Volgens De Unie-belangenbehartiger Inge de Vries kan de 100 miljoen euro aan besparingen alleen worden gehaald wanneer er veel meer banen worden geschrapt, bevestigt ze na berichtgeving door De Telegraaf. Er zal volgens haar ook in andere vestigingen van het bedrijf moeten worden gereorganiseerd.

Lees ook:'Bonden niet geïnformeerd over sluiting VGZ Heerlen'

Niet alleen banen schrappen
VGZ wil voor april van dit jaar meer duidelijkheid geven over de plannen. Een woordvoerder benadrukt dat besparingen op meerdere manieren kunnen worden gerealiseerd, niet alleen door banen te schrappen. De zorgverzekeraar telt in totaal meer dan tweeduizend werknemers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen