Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer baby's geboren in Limburg

Geplaatst opdinsdag 28 maart 2017 - 7:38

In 2016 zijn er in Limburg iets meer baby's geboren dan een jaar eerder. Daarmee is de dalende trend doorbroken.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Stijging
Afgelopen jaar zagen 8.879 Limburgse baby'tjes het levenslicht. Dat zijn er ruim 140 meer dan een jaar eerder; een stijging van ruim 1,5 procent. Voor het eerst sinds 2010 is daardoor een kleine stijging in het aantal geboortes zichtbaar.

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2016 een baby'tje geboren? Stuur een foto in en doe mee aan onze babyfotowedstrijd.

Limburg
In meer dan de helft van de Limburgse gemeenten werden meer baby's geboren. In Gulpen-Wittem was die stijging het grootst: bijna 30 procent. In 2016 werden daar 111 baby's geboren, een jaar eerder waren dat er nog 78. Ook in Roerdalen (20 procent) en Venray (18 procent) is de stijging groot.

In de gemeente Nuth daalde het aantal geboortes juist heel sterk. Daar zagen 84 kindjes het levenslicht, een jaar eerder waren dat er nog 112. Dat is een daling van ruim 33 procent. Ook in Bergen, Gennep en Schinnen daalde het aantal geboren baby's flink, met 18 procent.

Bekijk op de kaart het aantal geboren baby's per gemeente.

Verklaring cijfers: met geboortes wordt het aantal kinderen dat na de geboorte enig teken van leven heeft getoond, ongeacht de zwangerschapsduur, bedoeld. De baby's worden geteld naar de woongemeente en niet naar de geboortegemeente.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ruim 8.700 Limburgse baby's geboren in 2017
Puppy
Hondenbelasting afgeschaft in twee Limburgse gemeenten
Steeds minder baby's in weekend geboren
Veel stellen niet getrouwd voor ze kinderen kregen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen