Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer aspergevelden erbij in Limburg

Geplaatst opmaandag 3 april 2017 - 7:12

De Limburgse landbouwgrond die wordt gebruikt voor de teelt van asperges is afgelopen jaar met 116 hectare gegroeid naar 2329 hectare.

Daarmee zorgt Limburg nog altijd voor meer dan de helft van alle asperges die in Nederland worden gekweekt, meldt het CBS.

Limburgs
In totaal kwam er vorig jaar ruim 18.000 ton asperges uit de grond, waarvan 61 procent oftewel een kleine 11.000 ton uit Limburg. Ook in de rest van Nederland nam het totale aspergeareaal toe. In Noord Brabant kwam er 115 hectare aspergegrond bij, in de rest van Nederland 10 hectare.

Europa
Duitsland is in Europa veruit de koploper in de aspergeteelt. Bij de oosterburen wordt er meer dan 20.000 hectare grond gebruikt voor asperges, wat jaarlijks goed is voor 114.000 ton van de witte groente. Ook Spanje, Italië en Frankrijk produceren meer asperges dan Nederland.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Asperges dit jaar een stuk goedkoper
Limburgse aspergeteelt nog steeds bezig met opmars
Vroege asperges door verwarmde bedden
'Onderzoekslab steun in rug voor Greenport Campus'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen