Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer asbest in dak van basisschool Stein

Geplaatst opmaandag 22 augustus 2016 - 6:43

De daken op basisschool Kerensheide in Stein blijken meer asbest te bevatten dan verwacht. Het bedrijf dat de twaalf puntdaken saneert, kwam daarachter tijdens het verwijderen van de dakleien.

Met het werk was afgelopen maandag een aanvang gemaakt. Tot sanering was besloten op basis van onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf. De sanering door J en R Milieudiensten werd vervolgens voor twee dagen opgeschort, in afwachting van een nieuw inventarisatierapport.

Verwijderd
Op basis van de uitslag heeft het bedrijf de gemeente laten weten dat de sanering maandag zal worden vervolgd. J en R Milieudiensten heeft toegezegd dat al het asbesthoudende materiaal vóór aanvang van het nieuwe schooljaar, maandag 5 september, zal zijn verwijderd en afgevoerd. Het aanbrengen van de vervangende dakbedekking zal daarna wel nog enkele weken in beslag nemen.

Onduidelijkheid
Wethouder Natascha Wingelaar (DOS, Middelen Domein) heeft de omwonenden uitleg gegeven over het oponthoud in een brief, die ook aan de gemeenteraad is gestuurd. Wingelaar wil zo onduidelijkheid over de voortgang van de sanering wegnemen. Eerder deze maand informeerde de stichting Kindante als eigenaar van het gebouw de buurt ook via een brief over de problematiek en de gekozen aanpak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Felle kritiek op ‘asbestbrief’ van raadslid
Basisschool Meers blijft jaar langer open
Vier scholen in Elsloo worden één kindcentrum
Water drinken kinderen
Scholen in Roermond bestrijden overgewicht met 'water!'
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen