Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meer asbest in dak van basisschool Stein

Geplaatst opmaandag 22 augustus 2016 - 6:43

De daken op basisschool Kerensheide in Stein blijken meer asbest te bevatten dan verwacht. Het bedrijf dat de twaalf puntdaken saneert, kwam daarachter tijdens het verwijderen van de dakleien.

Met het werk was afgelopen maandag een aanvang gemaakt. Tot sanering was besloten op basis van onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf. De sanering door J en R Milieudiensten werd vervolgens voor twee dagen opgeschort, in afwachting van een nieuw inventarisatierapport.

Verwijderd
Op basis van de uitslag heeft het bedrijf de gemeente laten weten dat de sanering maandag zal worden vervolgd. J en R Milieudiensten heeft toegezegd dat al het asbesthoudende materiaal vóór aanvang van het nieuwe schooljaar, maandag 5 september, zal zijn verwijderd en afgevoerd. Het aanbrengen van de vervangende dakbedekking zal daarna wel nog enkele weken in beslag nemen.

Onduidelijkheid
Wethouder Natascha Wingelaar (DOS, Middelen Domein) heeft de omwonenden uitleg gegeven over het oponthoud in een brief, die ook aan de gemeenteraad is gestuurd. Wingelaar wil zo onduidelijkheid over de voortgang van de sanering wegnemen. Eerder deze maand informeerde de stichting Kindante als eigenaar van het gebouw de buurt ook via een brief over de problematiek en de gekozen aanpak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Felle kritiek op ‘asbestbrief’ van raadslid
Basisschool Meers blijft jaar langer open
Vier scholen in Elsloo worden één kindcentrum
Water drinken kinderen
Scholen in Roermond bestrijden overgewicht met 'water!'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen