Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer asbest in dak van basisschool Stein

Geplaatst opmaandag 22 augustus 2016 - 6:43

De daken op basisschool Kerensheide in Stein blijken meer asbest te bevatten dan verwacht. Het bedrijf dat de twaalf puntdaken saneert, kwam daarachter tijdens het verwijderen van de dakleien.

Met het werk was afgelopen maandag een aanvang gemaakt. Tot sanering was besloten op basis van onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf. De sanering door J en R Milieudiensten werd vervolgens voor twee dagen opgeschort, in afwachting van een nieuw inventarisatierapport.

Verwijderd
Op basis van de uitslag heeft het bedrijf de gemeente laten weten dat de sanering maandag zal worden vervolgd. J en R Milieudiensten heeft toegezegd dat al het asbesthoudende materiaal vóór aanvang van het nieuwe schooljaar, maandag 5 september, zal zijn verwijderd en afgevoerd. Het aanbrengen van de vervangende dakbedekking zal daarna wel nog enkele weken in beslag nemen.

Onduidelijkheid
Wethouder Natascha Wingelaar (DOS, Middelen Domein) heeft de omwonenden uitleg gegeven over het oponthoud in een brief, die ook aan de gemeenteraad is gestuurd. Wingelaar wil zo onduidelijkheid over de voortgang van de sanering wegnemen. Eerder deze maand informeerde de stichting Kindante als eigenaar van het gebouw de buurt ook via een brief over de problematiek en de gekozen aanpak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Felle kritiek op ‘asbestbrief’ van raadslid
Basisschool Meers blijft jaar langer open
Vier scholen in Elsloo worden één kindcentrum
Water drinken kinderen
Scholen in Roermond bestrijden overgewicht met 'water!'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen