Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer asbest in dak van basisschool Stein

Geplaatst opmaandag 22 augustus 2016 - 6:43

De daken op basisschool Kerensheide in Stein blijken meer asbest te bevatten dan verwacht. Het bedrijf dat de twaalf puntdaken saneert, kwam daarachter tijdens het verwijderen van de dakleien.

Met het werk was afgelopen maandag een aanvang gemaakt. Tot sanering was besloten op basis van onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf. De sanering door J en R Milieudiensten werd vervolgens voor twee dagen opgeschort, in afwachting van een nieuw inventarisatierapport.

Verwijderd
Op basis van de uitslag heeft het bedrijf de gemeente laten weten dat de sanering maandag zal worden vervolgd. J en R Milieudiensten heeft toegezegd dat al het asbesthoudende materiaal vóór aanvang van het nieuwe schooljaar, maandag 5 september, zal zijn verwijderd en afgevoerd. Het aanbrengen van de vervangende dakbedekking zal daarna wel nog enkele weken in beslag nemen.

Onduidelijkheid
Wethouder Natascha Wingelaar (DOS, Middelen Domein) heeft de omwonenden uitleg gegeven over het oponthoud in een brief, die ook aan de gemeenteraad is gestuurd. Wingelaar wil zo onduidelijkheid over de voortgang van de sanering wegnemen. Eerder deze maand informeerde de stichting Kindante als eigenaar van het gebouw de buurt ook via een brief over de problematiek en de gekozen aanpak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Felle kritiek op ‘asbestbrief’ van raadslid
Basisschool Meers blijft jaar langer open
Vier scholen in Elsloo worden één kindcentrum
Water drinken kinderen
Scholen in Roermond bestrijden overgewicht met 'water!'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen