Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer asbest in dak van basisschool Stein

Geplaatst opmaandag 22 augustus 2016 - 6:43

De daken op basisschool Kerensheide in Stein blijken meer asbest te bevatten dan verwacht. Het bedrijf dat de twaalf puntdaken saneert, kwam daarachter tijdens het verwijderen van de dakleien.

Met het werk was afgelopen maandag een aanvang gemaakt. Tot sanering was besloten op basis van onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf. De sanering door J en R Milieudiensten werd vervolgens voor twee dagen opgeschort, in afwachting van een nieuw inventarisatierapport.

Verwijderd
Op basis van de uitslag heeft het bedrijf de gemeente laten weten dat de sanering maandag zal worden vervolgd. J en R Milieudiensten heeft toegezegd dat al het asbesthoudende materiaal vóór aanvang van het nieuwe schooljaar, maandag 5 september, zal zijn verwijderd en afgevoerd. Het aanbrengen van de vervangende dakbedekking zal daarna wel nog enkele weken in beslag nemen.

Onduidelijkheid
Wethouder Natascha Wingelaar (DOS, Middelen Domein) heeft de omwonenden uitleg gegeven over het oponthoud in een brief, die ook aan de gemeenteraad is gestuurd. Wingelaar wil zo onduidelijkheid over de voortgang van de sanering wegnemen. Eerder deze maand informeerde de stichting Kindante als eigenaar van het gebouw de buurt ook via een brief over de problematiek en de gekozen aanpak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Felle kritiek op ‘asbestbrief’ van raadslid
Basisschool Meers blijft jaar langer open
Vier scholen in Elsloo worden één kindcentrum
Water drinken kinderen
Scholen in Roermond bestrijden overgewicht met 'water!'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen