Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer animo voor vaccinatie tegen corona

Geplaatst opwoensdag 2 juni 2021 - 11:49

Nu de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus steeds meer op stoom komt, neemt het aantal mensen dat twijfelt over de spuit langzaam af.

Gaf in januari nog ruim 16 procent van de ondervraagde Limburgers aan het vaccin niet of waarschijnlijk niet te gaan halen, in mei was dat gedaald tot 11 procent. Dat blijkt uit een peiling van Kieskompas, in samenwerking met LocalFocus.

Vaccinatiegraad
Op het moment van de peiling liet 28,9 procent van de respondenten weten al gedeeltelijk of helemaal gevaccineerd te zijn. Dat is iets boven het landelijk cijfer van 27,9 procent, maar lager dan provincies als Drenthe, Groningen en Flevoland.

Landelijke cijfers
Ook landelijk is de vaccinatiebereidheid sinds januari gestegen. Begin dit jaar gaf nog 79 procent van de ondervraagden aan zich zeker of vrijwel zeker te laten vaccineren, in mei lag dat (inclusief de mensen zie al een spuit gekregen hebben) op 86 procent. Alleen in Zeeland en Friesland is de vaccinatiebereidheid de afgelopen maanden gedaald.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen