Overslaan en naar de inhoud gaan

'Meer activiteit rond motorclubs in België'

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2015 - 18:45

Politie en justitie in België zien meer activiteit rond clubhuizen van motorclubs na de grote politieactie van woensdag.

Dat zegt burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen in AvondGasten.

Verdringing
Hij vreest voor een verdringing van motorclubs door de forse aanpak in Duitsland en Nederlands-Limburg. Volgens hem zouden de spanningen ook in zijn regio dan op kunnen lopen. Vrijdag liet de Belgische Minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, weten motorbendes die criminele feiten plegen te willen verbieden.

Politieactie
Woensdag zijn twintig mensen opgepakt tijdens een grootschalige actie van politie en Openbaar Ministerie in Limburg. Veertien daarvan zijn lid van de Bandidos. Ook Harrie Ramakers, de voorman van die club, is opgepakt. Bij de acties zijn verschillende wapens gevonden, waaronder raketwerpers en automatische geweren.

Lees ook: Belgische minister wil verbod op motorclubs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Belgische minister wil motorbendes Europees aanpakken
Belgische burgemeesters bij minister vanwege motorbendes
ANP
Belgische minister wil verbod op motorclubs
ANP
Zelfmoord Steve Stevaert: 'Twitter is een vuilnisvat'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen