Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer aanmeldingen voor thuisstudies door coronacrisis

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2020 - 7:00

Steeds meer mensen zijn een thuisstudie gaan doen. Bij NHA in Panningen nam het aantal studenten en cursisten in maart, april en mei met 40 procent toe. Vooral talen zijn populair.

Door de coronacrisis hebben mensen tijd over. Een kroegbezoek zat er lang niet in, familie bezoeken evenmin. Die extra tijd is onder meer gebruikt om te gaan studeren, merkt ook commercieel manager Bart Frencken van NHA.

500 cursussen
"Sinds het begin van de coronacrisis melden zich veel mensen aan." Het opleidingsinstituut in Panningen biedt ruim 500 cursussen en opleidingen aan en heeft jaarlijks tienduizenden cursisten. Daarmee is het een van de grootste aanbieders van thuisstudies van Nederland.


Fanatieker
De forse toename is vooral toe te schrijven aan de coronacrisis. "Mensen hebben extra tijd en gaan daarom een studie beginnen." Ook zijn cursisten, die al een studie volgen, veel fanatieker. Daardoor studeren ze sneller af, merkt Frencken. Ook bij concurrenten NTI en LOI zagen ze het aantal studenten fors toenemen.

Geknipt
Vooral talen zijn populair. "Vooral de vakantietalen Spaans, Italiaans, Frans en Engels", zegt Frencken. "De mensen denken al na over de vakantie van volgend jaar en daar houden ze nu rekening mee." Maar ook beroepsopleidingen waaronder excel en psychologie zijn in trek. "Maar de populairste opleiding in het begin van de crisis was thuiskapper", lacht Frencken. "De kappers gingen dicht en dat merkten wij meteen aan de aanvragen." Dat de nood hoog was, bleek al snel, "want er waren mensen die de cursus binnen twee weken af hadden. Normaal staat daar 5 maanden voor." Toen de kappers weer open mochten, nam het aantal student voor de cursus thuiskapper meteen weer af.

Top 10 meest gekozen opleidingen/cursussen:
1. Spaans
2. Thuiskapper
3. Kinderpsychologie
4. Engels
5. Gitaar spelen
6. Gebarentaal
7. Gewichtsconsulent
8. Frans
9. Excel
10. Webdesign

Wereldreis
Mai Henckens uit Herten begon onlangs met de cursus gewichtsconsulent. En de coronacrisis speelde daarbij een grote rol. "Ik was samen met mijn vriend op wereldreis. We waren in Thailand toen de coronacrisis begon. We zijn toen terug moeten komen." Terug in Nederland had ze geen baan en zeeën van tijd. Daarom begon ze met een opleiding. "Ik wilde al langer iets met voeding doen. Maar het kwam er nooit van. Dit was het moment om te beginnen."

Piek
Hoewel de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden, blijven de aanvragen bij NHA binnenstromen. Maar dat wil niet zeggen dat 2020 nu al een topjaar is. "Normaal is onze piek in augustus als de scholen weer beginnen", zegt de commercieel manager. "Misschien valt het aantal inschrijvingen in die periode tegen, omdat veel mensen nu al aan een studie zijn begonnen. Dat moeten we afwachten."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen