Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer aanmeldingen Universiteit Maastricht dankzij corona

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2020 - 17:50

De Universiteit Maastricht heeft meer aanmeldingen van studenten dan vorig jaar. Dat zegt Rianne Letschert, rector magnificus van de universiteit in L1mburg Centraal.

Eerder bestond de vrees dat de aantallen lager zouden uitvallen vanwege corona, maar het virus lijkt nu juist voor een toename van het aantal aanmeldingen te zorgen.

Studie krijgt voorrang
"Je ziet dat er minder studenten een tussenjaar nemen na de middelbare school", zegt Letschert. "Maar ook studenten een tweede master gaan doen, omdat de arbeidsmarkt momenteel slecht is". Ook ziet de universiteit een aanwas van buitenlandse studenten uit landen die economisch zwaar getroffen zijn door de coronacrisis, zoals Italië en Spanje.

"Ze komen hier studeren, omdat ze denken hier uiteindelijk makkelijker een baan te vinden dan in hun eigen land."

Online en fysieke lessen
Net als andere universiteiten en hogescholen gaat de UM een groot deel van het onderwijs aanvankelijk online aanbieden. "Elke opleiding blijft wel een deel van het onderwijs fysiek aanbieden op de campus.

Eerstejaars krijgen hierbij voorrang, omdat zij kennis moeten maken met de universiteit en de manier van lesgeven." In de gebouwen van de universiteit is op dit moment maar een derde toegestaan van het normale aantal mensen, in verband met de benodigde afstand. De eerstejaars krijgen nu ook extra mentorbegeleiding.

Verbetering
Om de kwaliteit te waarborgen, heeft de universiteit een onderzoek uitgevoerd onder studenten waarbij deze verbeterpunten kunnen aangeven over het digitale onderwijs dat tot nu is gegeven. Ook heeft de onderwijsinstelling een speciale taskforce samengesteld, die onderzoekt welke onderdelen van het digitale onderwijsprogramma behouden kunnen blijven als de coronacrisis straks voorbij is.

Voor studenten van de Universiteit Maastricht die op de campus verblijven of nog geen woonruimte hebben, is er nu een extra vleugel ingericht voor mensen die in quarantaine moeten.

Lees ook: Speciale corona-isolatievleugel bij Universiteit Maastricht

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen