Overslaan en naar de inhoud gaan

"Meer aandacht voor mentale zorg bij borstkanker"

Geplaatst opmaandag 2 oktober 2017 - 19:47

Er moet meer aandacht komen voor de psychische nazorg bij borstkankerpatiënten.

Dat zegt huisarts Judith Pleunis in het L1-programma AvondGasten. Samen met oncoloog Frank Erdkamp van het Zuyderland Medisch Centrum wil Pleunis die mentale nazorg verbeteren.

Verwerking
De huisarts uit Bocholtz ziet in haar eigen praktijk dat patiënten worstelen om hun leven weer op te pakken. "Dat lange, moeilijke traject is ineens klaar. En je moet verder. Maar hoe moet je verder? Want je lichaam is veranderd en je geest is veranderd. Je moet verwerken wat er is gebeurd."

Huisarts Judith Pleunis in AvondGasten
Video: L1

Nieuwe aanpak
De huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg ontwikkelen samen met het Borstcentrum Zuyd in Sittard-Geleen een nieuw traject waarin het mentale aspect nadrukkelijk een plek krijgt.

Een op de zeven vrouwen krijgt met borstkanker te maken.

Avondgasten stond maandag volledig in het teken van borstkanker. Bekijk hier de volledige uitzending.

Graphic: een op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker
Video: L1

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen