Overslaan en naar de inhoud gaan

Meelwormen leveren prima krachtbron voor kweken spiermassa

Geplaatst opdonderdag 3 juni 2021 - 21:26

Eiwitten gebaseerd op insecten blijken een uitstekende basis voor het kweken van spiermassa bij mensen.

Tot die conclusie kwamen wetenschappers van het UMC+ in Maastricht. Donderdag gaven ze een toelichting op hun onderzoek.

Meelwormen
Een sportdrankje met eiwitten gebaseerd op insecten. Het is niet het eerst waar je aan zou denken, maar het is prima voor de ontwikkeling van spiermassa. Volgens onderzoeker Wesly Hermans is het eiwit uit insecten, zoals meelwormen, net zo goed bruikbaar als het eiwit uit bijvoorbeeld melk of sojabonen.

Proefpersonen
"In het kader van duurzaamheid is het van belang op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden, die net zo goed zijn en beter voor het milieu," licht de onderzoeker toe. Enkele proefpersonen gaven na een test toe dat het niet het meest voor de hand liggende sportdrankje is. Zeker toen ze hoorden dat aan het water een poeder bestaande uit gedroogde en gemalen meelwormen werd toegevoegd.

Reuk en smaak
Hermans geeft toe dat de reuk en smaak niet geweldig zijn. "Maar voor de menselijke spieren is dit een prima alternatief. De voedingsindustrie kan hier nu verder mee. Sinds een paar weken zijn insecten door Europa zelfs officieel als voedingsbron goedgekeurd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen