Overslaan en naar de inhoud gaan

Meelwormen leveren prima krachtbron voor kweken spiermassa

Geplaatst opdonderdag 3 juni 2021 - 21:26

Eiwitten gebaseerd op insecten blijken een uitstekende basis voor het kweken van spiermassa bij mensen.

Tot die conclusie kwamen wetenschappers van het UMC+ in Maastricht. Donderdag gaven ze een toelichting op hun onderzoek.

Meelwormen
Een sportdrankje met eiwitten gebaseerd op insecten. Het is niet het eerst waar je aan zou denken, maar het is prima voor de ontwikkeling van spiermassa. Volgens onderzoeker Wesly Hermans is het eiwit uit insecten, zoals meelwormen, net zo goed bruikbaar als het eiwit uit bijvoorbeeld melk of sojabonen.

Proefpersonen
"In het kader van duurzaamheid is het van belang op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden, die net zo goed zijn en beter voor het milieu," licht de onderzoeker toe. Enkele proefpersonen gaven na een test toe dat het niet het meest voor de hand liggende sportdrankje is. Zeker toen ze hoorden dat aan het water een poeder bestaande uit gedroogde en gemalen meelwormen werd toegevoegd.

Reuk en smaak
Hermans geeft toe dat de reuk en smaak niet geweldig zijn. "Maar voor de menselijke spieren is dit een prima alternatief. De voedingsindustrie kan hier nu verder mee. Sinds een paar weken zijn insecten door Europa zelfs officieel als voedingsbron goedgekeurd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen