Overslaan en naar de inhoud gaan

Meekels: nieuw college Sittard-Geleen wordt 'hecht team'

Geplaatst opvrijdag 1 juni 2018 - 6:28

Voorman en wethouder Pieter Meekels van de lokale partij GOB verwacht 'absoluut' dat het nieuwe college van Sittard-Geleen stabiel zal zijn. Het wordt een hecht team, zo zegt hij.

De nieuwe coalitie in de gemeente bestaat uit zeven partijen die goed zijn voor 20 van de 37 zetels. Er komen zeven wethouders waarvan vier dat nooit eerder waren.

Geen probleem
Meekels ziet daar geen probleem in. "Die mensen hebben vanuit hun achtergrond toch een relatie met het openbaar bestuur en zijn maatschappelijk erg actief en betrokken. Dus dat komt wel goed", aldus Meekels.

Berry van Rijswijk
Opmerkelijk is de terugkeer van Berry van Rijswijk. Hij was eerder ruim twaalf jaar wethouder voor GroenLinks in Sittard en later in de fusiegemeente Sittard-Geleen. Vanaf 2015 was hij wethouder in Meerssen. Van Rijswijk wordt parttime-wethouder voor GOB en wil graag zijn ervaring overbrengen.

"Ik stel mij dienstbaar op en waar ik collega's kan helpen, zal ik dat niet nalaten. Ik wil mijn bestuurlijke ervaring inzetten voor Sittard-Geleen en dus ook voor mijn collega's", zegt Van Rijswijk.

Zeer, zeer trots
GroenLinks is 'zeer, zeer trots' op wat de partij in de onderhandelingen voor elkaar heeft gekregen. Volgens wethouder Kim Schmitz is het coalitieakkoord 'doorspekt van een andere bestuurscultuur'. Dat was voor de partij hét hoofdthema tijdens de verkiezingscampagne.

Schmitz stelt dat er letterlijk informatie zal worden opgehaald bij de inwoners. "Die willen we veel meer actief betrekken bij het beleid", aldus Schmitz.

Duurzaamheid
Voor haar is ook van groot belang dat duurzaamheid in alle portefeuilles is terug te vinden en dat geprobeerd gaat worden iedereen te laten profiteren van de aantrekkende economie, zo stelt zij.

Schmidt verwacht net als Meekels een 'heel stabiel' college. "Ik weet dat sommigen sceptisch zijn over een combinatie van zeven partijen. Maar ik zou eerder zeggen dat je dan juist heel goed samenwerkt. En dan vind ik enorm positief", vindt de GroenLinks-voorvrouw.

Het nieuwe college van B&W van Sittard-Geleen wordt volgende week woensdag geïnstalleerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen