Overslaan en naar de inhoud gaan

Meedoen LVK voelde niet goed voor Toddezèk

Geplaatst opdonderdag 4 februari 2021 - 19:36

Drievoudig LVK-winnaar de Toddezèk schreef dit seizoen bewust niet in voor het vastelaovesleedjeskonkoer. Het trio uit Grubbenvorst vond de coronatijd niet geschikt voor het presenteren van een nieuw liedje en het meedoen aan de wedstrijd.

De tekst voor het nummer had voorman René Verschueren al klaar. Maar samen met de andere 2 leden van de Toddezek was hij er snel uit; dit jaar geen LVK voor het trio. "Het land zat in een tweede golf. Daarbij kregen we te maken met enkele coronagevallen in de kennissenkring. Het voelde dus niet goed om in te schrijven", zegt René.

Geen spijt
Volgens zijn broer Geert heeft het drietal ook geen spijt van de keuze. Zelfs niet met de LVK-finale voor de deur. "Natuurlijk kriebelt het. Je bent toch muzikant en zo'n wedstrijd blijft leuk. Maar dan nog, in deze coronaperiode met alle geldende maatregelen heb ik er nog steeds vrede mee dat we niet hebben ingeschreven."

Publiek
Het derde lid Twan Relouw valt hem bij. "Daarbij speelt ook mee dat we juist een groep zijn die leeft van het publiek. Om samen een liedje te zingen en met andere mensen plezier te maken. Dat kan dit jaar allemaal niet." Hij heeft wel begrip voor artiesten die dit jaar wel meedoen, dat geldt ook voor Geert en René.

Slok op een borrel
Laatstgenoemde ziet het trouwens niet als een volwaardig LVK. "Daarvoor ontbreekt er toch teveel. Het vastelaovesgevoel is er gewoon niet bij veel mensen. Daarbij is er een finale zonder publiek en dat scheelt een slok op een borrel."

"Het is dan misschien niet volwaardig, maar ik noem het wel een waardig LVK", zegt Geert. "De organisatie heeft er namelijk alles aan gedaan om er ondanks alles een mooie en spannende wedstrijd van te maken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen