Overslaan en naar de inhoud gaan

Medtronic wil insulinepomp uit productie halen

Geplaatst opmaandag 13 november 2017 - 13:03

Medtronic is van plan om vanaf 2019 geen implanteerbare insulinepompen meer te produceren.

Voor zo'n 70 diabetespatiënten is zo'n pomp de enige mogelijkheid om een redelijk normaal leven te kunnen leiden. Zonder pomp moeten ze naar het ziekenhuis voor behandeling De Diabetesvereniging Nederland wil nu de politiek inschakelen om betere regelgeving te krijgen voor medische hulpmiddelen.

Niet stoppen
De fabrikant is het enige bedrijf wereldwijd dat die pompen maakt. Fabrikanten van medicijnen mogen niet zomaar stoppen met de productie ervan, "bij medische hulpmiddelen is dat nog niet geregeld", zegt directeur Olof King van de Diabetesvereniging. Daarom is zijn organisatie in gesprek met de politiek om dit op Europees niveau te gaan regelen. "Maar daar zijn deze mensen nu niet mee geholpen."

Hij hoopt dat Medtronic de kennis overdraagt en de productie garandeert tot er een alternatief is voor deze patiënten. Medtronic heeft vestigingen in onder meer Kerkrade, Heerlen en Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen