Overslaan en naar de inhoud gaan

Medisch wonder: Francis (23) verlaat lopend het ziekenhuis

Geplaatst opwoensdag 10 februari 2016 - 8:04

Voor Francis van Tol uit Weert stond de wereld even stil toen ze hoorde dat ze een gezwel in haar ruggenmerg had, waardoor ze verlamd zou kunnen raken.

Meerdere neurochirurgen durfden de zware en riskante operatie niet aan. Ze verwezen Francis naar dr. Erwin Cornips, kinderneurochirurg in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum.

Revalidatie
Daar werd ze met uiterste precisie geopereerd. Het vooruitzicht was een lange weg van revalidatie, maar al twee weken na de operatie kon Francis van Tol lopend het ziekenhuis verlaten.

De aandoening is zeldzaam en de risico's bij een operatie zijn niet gering. Het duurde een paar maanden voor de operatie kon plaatsvinden.

Francis van Tol verlaat het ziekenhuis, met achter haar neurochirurg Cornips en haar ouders.
Foto: Loraine Bodewes

Beste team
"De dokter wilde heel goed voorbereid zijn. Hij ging voor het beste team met de juiste mensen omdat het een zware operatie zou worden”. De chirurg vertelde Francis vooraf dat ze rekening moest houden met uitval van ledematen en dat ze wellicht drie maanden tot een half jaar in een revalidatiecentrum zou moeten herstellen.

Hij zei ook dat het een medisch wonder zou zijn als Francis lopend het ziekenhuis zou verlaten. Dat wonder is dus geschied.

Lees het hele verhaal van Francis van Tol, haar ouders en dr. Cornips woensdag in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ziekenhuis Maastricht verwerpt aantijging beloning
Tuberculose dokter ziekenhuis ziekte
Ziekenhuizen nemen heel veel extra personeel aan
Sigaret massaal in de ban bij Limburgse ziekenhuizen
Zorgverzekeraars willen geld borstoperaties terug
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen