Overslaan en naar de inhoud gaan

Medisch tuchtcollege straft natuurgenezer uit Lomm

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 15:46

Het medisch tuchtcollege heeft een natuurdokter uit Lomm gestraft omdat hij met een patiënt met alvleesklierkanker naar Italië was gereisd voor een onbewezen therapie.

De natuurgenezer is uitgeschreven uit het BIG-register, zo meldt het AD.

OPL infuustherapie
De patiënt, een man uit het Brabantse Steensel, leed aan alvleesklierkanker en was uitbehandeld. Als laatste strohalm meldde hij zich vervolgens bij de arts. Samen met de natuurgenezer uit Lomm vertrok hij naar Italië om daar een zogenaamde OPL infuustherapie te ondergaan. Toen de zus van de patiënt naar Italië ging om te kijken hoe het met haar broer ging, bleek de natuurgenezer volgens de krant alweer in het vliegtuig terug naar huis te zitten.

Urine
Eenmaal aangekomen bij het bed and breakfast in Italië zag ze haar broer alleen in een naar urine stinkende kamer liggen. In een door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg opgesteld rapport staat verder dat de patiënt in een hete kamer lag. Er lag ook een afgeknipte drankfles waar hij in kon plassen. "G. had de sleutel van de kamer van patiënt beneden in een bakje gelegd omdat het zó slecht ging met patiënt dat hij niet de trappen af zou kunnen komen om de deur open te doen", valt verder te lezen in het rapport.

Overleden
De man uit is vervolgens opgenomen in een Italiaans ziekenhuis. Hij bleek een longembolie, een longontsteking, trombose aan beide benen en een acute streptokokkenontsteking te hebben. Enkele weken later is hij op 64-jarige leeftijd overleden. Kort daarna heeft de broer van de overleden patiënt een klacht ingediend bij het tuchtcollege.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen