Overslaan en naar de inhoud gaan

Medisch tuchtcollege straft natuurgenezer uit Lomm

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 15:46

Het medisch tuchtcollege heeft een natuurdokter uit Lomm gestraft omdat hij met een patiënt met alvleesklierkanker naar Italië was gereisd voor een onbewezen therapie.

De natuurgenezer is uitgeschreven uit het BIG-register, zo meldt het AD.

OPL infuustherapie
De patiënt, een man uit het Brabantse Steensel, leed aan alvleesklierkanker en was uitbehandeld. Als laatste strohalm meldde hij zich vervolgens bij de arts. Samen met de natuurgenezer uit Lomm vertrok hij naar Italië om daar een zogenaamde OPL infuustherapie te ondergaan. Toen de zus van de patiënt naar Italië ging om te kijken hoe het met haar broer ging, bleek de natuurgenezer volgens de krant alweer in het vliegtuig terug naar huis te zitten.

Urine
Eenmaal aangekomen bij het bed and breakfast in Italië zag ze haar broer alleen in een naar urine stinkende kamer liggen. In een door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg opgesteld rapport staat verder dat de patiënt in een hete kamer lag. Er lag ook een afgeknipte drankfles waar hij in kon plassen. "G. had de sleutel van de kamer van patiënt beneden in een bakje gelegd omdat het zó slecht ging met patiënt dat hij niet de trappen af zou kunnen komen om de deur open te doen", valt verder te lezen in het rapport.

Overleden
De man uit is vervolgens opgenomen in een Italiaans ziekenhuis. Hij bleek een longembolie, een longontsteking, trombose aan beide benen en een acute streptokokkenontsteking te hebben. Enkele weken later is hij op 64-jarige leeftijd overleden. Kort daarna heeft de broer van de overleden patiënt een klacht ingediend bij het tuchtcollege.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen