Overslaan en naar de inhoud gaan

Medisch onderzoek naar veroorzaker (88) dodelijk ongeval

Geplaatst opdinsdag 22 augustus 2017 - 16:31

De rechter wil dat er nader onderzoek wordt gedaan naar de medische toestand van een bejaarde man, die vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte.

Ook wil de rechter weten of het CBR terecht zijn rijbewijs heeft verlengd. De 88-jarige man uit Roermond moest dinsdagmiddag voor de rechter verschijnen.

Dodelijk ongeluk
De Roermondenaar veroorzaakte oktober vorig jaar een ongeluk in Maasbracht. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger. De 56-jarige motorrijder kwam daarbij om het leven. Een auto kon de man ternauwernood ontwijken.

Lees ook: Hoogbejaarde man (88) veroorzaakte dodelijk ongeluk

Black-out
Volgens zijn advocaat had hij een black-out en was de man medisch nog in orde. Justitie twijfelt daaraan, omdat de man net voor het ongeluk aan het slingeren was over de Rijksweg.

Verlenging
Tijdens de zitting gaf de veroorzaker aan dat hij na het ongeluk afstand heeft gedaan van zijn rijbewijs. In 2013 heeft het CBR, zonder medisch onderzoek, zijn rijbewijs verlengd.

Lees ook: Bejaarde (88) voor rechter na veroorzaken dodelijk ongeluk

Mensen vanaf 75 jaar moeten elke vijf jaar door een huisarts worden gekeurd om te bepalen of ze nog de weg op mogen.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen