Overslaan en naar de inhoud gaan

Medisch experiment VieCuri met Venlopers

Geplaatst opmaandag 9 februari 2015 - 12:11

Het VieCuri-ziekenhuis wil tijdens de Venloop op 22 maart de gezondheid van een aantal amateurrenners volgen.

Op die manier wil het ziekenhuis onderzoeken of er een verband is tussen hardlopen en problemen met de nieren.

Nieren
Uit onderzoeken die vooral bij professionele marathonlopers zijn verricht, is bekend dat hardlopen gepaard kan gaan met tijdelijke afwijkingen in de nierfunctie. Het gaat dan bijvoorbeeld om stoornissen in de vochthuishouding. Zulke tests werden echter nooit gedaan onder recreatieve hardlopers. Daar wil VieCuri nu verandering in brengen.

Urinemonster
Voor het onderzoek is VieCuri op zoek naar 50 proefpersonen die als recreant de 10 kilometer lopen en evenveel hobbylopers die meedoen aan de halve marathon. Proefpersonen wordt gevraagd om voor en na de wedstrijd een urinemonster af te staan voor onderzoek, daarnaast moeten zij een kort vragenlijstje invullen en worden zij gewogen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

LIVE vanuit zonnig Venlo: de Venloop
'Een dode per Venloop statistisch te verwachten'
Stitzinger meldt zich af voor Venloop
Venloop
Veel toppers zeggen af voor de Venloop
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen