Overslaan en naar de inhoud gaan

Medicatie voor psychoses gevonden in rugzak Jürgen Conings

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 12:40

De rugzak die eerder deze week in de zoektocht naar Jürgen Conings is gevonden, is vrijwel zeker van de voortvluchtige militair. Behalve munitie en proviand zat er ook medicatie tegen psychoses in de tas.

Dat meldt VRT Nieuws.

Munitie
De rugzak is woensdag gevonden in het Dilserbos, vlakbij de plek waar eerder ook de auto van Conings werd aangetroffen. Het federaal parket weet volgens VRT Nieuws '80 tot 90 procent zeker' dat de rugzak van hem is. Uit informatie van de Vlaamse nieuwssite blijkt dat de munitie in de tas voor een P-90 machinepistool is. Dit is een van de wapens die de militair in de kazerne van Leopoldsburg heeft gestolen.

Verder bleek er ook medicatie in de tas te zitten. Deze zelfde medicatie werd destijds ook in de auto gevonden.

Lees ook: Rugzak met munitie gevonden in zoektocht Jürgen Conings

Zware wapens
De voortvluchtige militair uit Dilsen-Stokkem, vlak over de grens bij Grevenbicht, stal vorige maand zware wapens uit de kazerne van Leopoldsburg. Zo nam hij onder andere anti-tank raketwerpers, automatische wapens en munitie mee. Conings zou het onder anderen op de Belgische viroloog Marc Van Ranst gemunt hebben.

Zoekactie
De afgelopen dagen wordt er weer flink gezocht naar de militair in Nationaal Park De Hoge Kempen, nabij de Nederlands-Belgische grens. Het natuurgebied is al twee keer eerder uitgekamd. Vorige week werd nog gezocht op een bedrijventerrein in Lanklaar.

Ondanks de zoekacties is Conings nog steeds spoorloos.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen