Overslaan en naar de inhoud gaan

Medicatie voor psychoses gevonden in rugzak Jürgen Conings

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 12:40

De rugzak die eerder deze week in de zoektocht naar Jürgen Conings is gevonden, is vrijwel zeker van de voortvluchtige militair. Behalve munitie en proviand zat er ook medicatie tegen psychoses in de tas.

Dat meldt VRT Nieuws.

Munitie
De rugzak is woensdag gevonden in het Dilserbos, vlakbij de plek waar eerder ook de auto van Conings werd aangetroffen. Het federaal parket weet volgens VRT Nieuws '80 tot 90 procent zeker' dat de rugzak van hem is. Uit informatie van de Vlaamse nieuwssite blijkt dat de munitie in de tas voor een P-90 machinepistool is. Dit is een van de wapens die de militair in de kazerne van Leopoldsburg heeft gestolen.

Verder bleek er ook medicatie in de tas te zitten. Deze zelfde medicatie werd destijds ook in de auto gevonden.

Lees ook: Rugzak met munitie gevonden in zoektocht Jürgen Conings

Zware wapens
De voortvluchtige militair uit Dilsen-Stokkem, vlak over de grens bij Grevenbicht, stal vorige maand zware wapens uit de kazerne van Leopoldsburg. Zo nam hij onder andere anti-tank raketwerpers, automatische wapens en munitie mee. Conings zou het onder anderen op de Belgische viroloog Marc Van Ranst gemunt hebben.

Zoekactie
De afgelopen dagen wordt er weer flink gezocht naar de militair in Nationaal Park De Hoge Kempen, nabij de Nederlands-Belgische grens. Het natuurgebied is al twee keer eerder uitgekamd. Vorige week werd nog gezocht op een bedrijventerrein in Lanklaar.

Ondanks de zoekacties is Conings nog steeds spoorloos.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen