Overslaan en naar de inhoud gaan

Mediator voor perikelen kinderboerderij Wellerlooi

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2015 - 7:40

Het is de gemeente Bergen niet gelukt de Nationale ombudsman te overreden een tweede bemiddelingspoging te doen in het slepend conflict rond kinderboerderij De Loi

Het klachtenorgaan houdt voet bij stuk en meent dat een ‘normale’ mediator de aangewezen persoon is om een oplossing te bereiken. De buren van de kinderboerderij in Wellerlooi klagen al jaren over geluidsoverlast. Ze stellen dat de gemeente haar verantwoordelijkheid ontloopt door regels niet te handhaven.

In 2013-2014 bemoeide de ombudsman zich met de kwestie, maar wist de partijen niet nader tot elkaar te brengen. Onlangs werd de Nationale ombudsman gevraagd een hernieuwde poging te wagen, maar hij wimpelde het verzoek af. Burgemeester Manon Pelzer hoopte de ombudsman tot inkeer te brengen, maar slaagde daar niet in. De partijen moeten nu op zoek naar een andere, voor beide partijen acceptabele bemiddelaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester
Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi
Twijfels over bemiddeling ombudsman in Wellerlooi
Ombudsman weigert te bemiddelen bij kinderboerderij
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen