Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Medewerkster vond man in koelcel: 'Ik begon te gillen'

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 17:10

Medewerkster Severine Ruijters van Beachclub Degreez in Panheel wist niet wat haar overkwam toen ze donderdagmorgen opeens een onbekende man aantrof in de koelcel van het restaurant waar ze werkt.

Toen ze donderdagochtend de beachclub opende, hoorde ze gerommel uit de koelcel komen. "Ik stond voor de deur en ik zag daar opeens een jongeman staan", vertelt ze.

Gillen
Ruijters kan het nu vrolijk navertellen, maar vroeg in de ochtend was dat voor haar een behoorlijk enge situatie. "Je kunt je voorstellen dat ik begon te gillen. Ik dacht: O, daar staat ook echt iemand. En ik dacht bij mezelf: misschien heeft hij wel een mes bij zich. Je weet het niet. Maar meteen zag ik ook dat die jongen heel rustig was."

Geen onderdak
De onbekende bezoeker bleek uit Polen te komen. Hij vertelde aan Ruijters dat hij dakloos is en onderdak zocht voor de nacht. Bij Beachclub Degreez denken ze dat de Poolse man zichzelf op woensdagavond heeft opgesloten. Toen de medewerkster de volgende ochtend de lampen aandeed in het restaurant, is hij vermoedelijk de koelcel ingerend om zich te verstoppen.

Weggefietst
Nadat hij uit de koude ruimte werd gehaald, probeerde Ruijters een gesprek met de jongeman aan te knopen. "We zijn rustig met hem naar buiten gelopen en in de tussentijd heb ik de eigenaar gebeld. Die is ook meteen hier naartoe gekomen."

Lees ook: Man brengt nacht door in koelcel van restaurant

Geen hulp
"We hebben buiten op de parkeerplaats nog even met de jongen gepraat en hem gevraagd: god, kunnen we je met iets helpen? Maar hij gaf aan dat hij geen hulp kon gebruiken. Toen is hij op z'n fiets gestapt en weggegaan."

Foto: L1 (Edwin Vossen)

Doodskop
Het is niet bekend waar de Poolse dakloze naartoe is gefietst. Hij liet wel nog een bijzonder aandenken achter in de koelcel. Ruijters vond namelijk nog een klein beeldje in de vorm van een doodskop. "Wat hij daar precies mee van plan was, is mij een raadsel", zegt ze.

Sleutels
Voorlopig is de medewerkster van de beachclub wel een beetje huiverig als ze het restaurant in de ochtend weer moet openen. "Ja, dat zal wel even spannend zijn. Misschien toch maar even goed mijn sleutels in de handen houden voor als ik weer iemand tegenkom. Maar ik ga er eerlijk gezegd niet vanuit dat dit nog een keer gebeurt."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen