Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Medewerkster vond man in koelcel: 'Ik begon te gillen'

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 17:10

Medewerkster Severine Ruijters van Beachclub Degreez in Panheel wist niet wat haar overkwam toen ze donderdagmorgen opeens een onbekende man aantrof in de koelcel van het restaurant waar ze werkt.

Toen ze donderdagochtend de beachclub opende, hoorde ze gerommel uit de koelcel komen. "Ik stond voor de deur en ik zag daar opeens een jongeman staan", vertelt ze.

Gillen
Ruijters kan het nu vrolijk navertellen, maar vroeg in de ochtend was dat voor haar een behoorlijk enge situatie. "Je kunt je voorstellen dat ik begon te gillen. Ik dacht: O, daar staat ook echt iemand. En ik dacht bij mezelf: misschien heeft hij wel een mes bij zich. Je weet het niet. Maar meteen zag ik ook dat die jongen heel rustig was."

Geen onderdak
De onbekende bezoeker bleek uit Polen te komen. Hij vertelde aan Ruijters dat hij dakloos is en onderdak zocht voor de nacht. Bij Beachclub Degreez denken ze dat de Poolse man zichzelf op woensdagavond heeft opgesloten. Toen de medewerkster de volgende ochtend de lampen aandeed in het restaurant, is hij vermoedelijk de koelcel ingerend om zich te verstoppen.

Weggefietst
Nadat hij uit de koude ruimte werd gehaald, probeerde Ruijters een gesprek met de jongeman aan te knopen. "We zijn rustig met hem naar buiten gelopen en in de tussentijd heb ik de eigenaar gebeld. Die is ook meteen hier naartoe gekomen."

Lees ook: Man brengt nacht door in koelcel van restaurant

Geen hulp
"We hebben buiten op de parkeerplaats nog even met de jongen gepraat en hem gevraagd: god, kunnen we je met iets helpen? Maar hij gaf aan dat hij geen hulp kon gebruiken. Toen is hij op z'n fiets gestapt en weggegaan."

Foto: L1 (Edwin Vossen)

Doodskop
Het is niet bekend waar de Poolse dakloze naartoe is gefietst. Hij liet wel nog een bijzonder aandenken achter in de koelcel. Ruijters vond namelijk nog een klein beeldje in de vorm van een doodskop. "Wat hij daar precies mee van plan was, is mij een raadsel", zegt ze.

Sleutels
Voorlopig is de medewerkster van de beachclub wel een beetje huiverig als ze het restaurant in de ochtend weer moet openen. "Ja, dat zal wel even spannend zijn. Misschien toch maar even goed mijn sleutels in de handen houden voor als ik weer iemand tegenkom. Maar ik ga er eerlijk gezegd niet vanuit dat dit nog een keer gebeurt."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen