Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkster tbs-kliniek ontslagen na relatie met patiënt

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 18:00

Tbs-kliniek De Rooyse Wissel heeft een medewerkster per direct ontslagen, nadat aan het licht kwam dat zij een 'niet professionele relatie' had met een patiënt. Ook haar collega moest vertrekken vanwege de affaire.

Dat bevestigt een woordvoerster van de kliniek in Oostrum tegenover L1.

Ontoelaatbare relatie
Bronnen vertellen L1 dat er sprake was van een liefdesrelatie, of in ieder geval een verhouding die seksueel van aard was. "Binnen onze organisatie is integriteit van essentieel belang en niet professionele (seksuele) relaties tussen medewerkers en patiënten zijn ontoelaatbaar", zegt woordvoerster Evelien Philips.

Vertrouwen beschadigd
"We hebben om die reden afscheid genomen van de betreffende collega. Het dienstverband is per direct beëindigd en er is aangifte tegen deze medewerker gedaan bij de politie." Ook een andere medewerker van de kliniek is vertrokken vanwege de affaire.

Lees ook: Mogelijke relatie tussen medewerkster tbs-kliniek en patiënt

Zij was op de hoogte van de relatie, meldde dat niet en nu is haar contract niet verlengd. "We hebben geprobeerd om het beschadigde vertrouwen tussen deze collega en het team te herstellen. Dit is niet gelukt", licht Philips toe.

Ministerie geïnformeerd
De Rooyse Wissel zoekt op dit moment nog uit wat zich precies afspeelde tussen de medewerkster en de patiënt. "De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn door ons geïnformeerd."

Lees ook: 'Medewerkster tbs-kliniek en patiënt hebben relatie'

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen