Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkster tbs-kliniek ontslagen na relatie met patiënt

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2020 - 18:00

Tbs-kliniek De Rooyse Wissel heeft een medewerkster per direct ontslagen, nadat aan het licht kwam dat zij een 'niet professionele relatie' had met een patiënt. Ook haar collega moest vertrekken vanwege de affaire.

Dat bevestigt een woordvoerster van de kliniek in Oostrum tegenover L1.

Ontoelaatbare relatie
Bronnen vertellen L1 dat er sprake was van een liefdesrelatie, of in ieder geval een verhouding die seksueel van aard was. "Binnen onze organisatie is integriteit van essentieel belang en niet professionele (seksuele) relaties tussen medewerkers en patiënten zijn ontoelaatbaar", zegt woordvoerster Evelien Philips.

Vertrouwen beschadigd
"We hebben om die reden afscheid genomen van de betreffende collega. Het dienstverband is per direct beëindigd en er is aangifte tegen deze medewerker gedaan bij de politie." Ook een andere medewerker van de kliniek is vertrokken vanwege de affaire.

Lees ook: Mogelijke relatie tussen medewerkster tbs-kliniek en patiënt

Zij was op de hoogte van de relatie, meldde dat niet en nu is haar contract niet verlengd. "We hebben geprobeerd om het beschadigde vertrouwen tussen deze collega en het team te herstellen. Dit is niet gelukt", licht Philips toe.

Ministerie geïnformeerd
De Rooyse Wissel zoekt op dit moment nog uit wat zich precies afspeelde tussen de medewerkster en de patiënt. "De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn door ons geïnformeerd."

Lees ook: 'Medewerkster tbs-kliniek en patiënt hebben relatie'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen