Overslaan en naar de inhoud gaan

'Medewerkster tbs-kliniek en patiënt hebben relatie'

Geplaatst opwoensdag 27 september 2017 - 6:59

De Venrayse tbs-kliniek De Rooyse Wissel heeft dit jaar tweemaal aangifte gedaan tegen twee eigen medewerkers.

Volgens De Limburger gaat het om aangiftes vanwege fraude en het hebben van een relatie met een tbs-patiënt.

Ontslagen
De frauderende medewerker zou hebben gefoeteld met het declareren van bonnen, zodat hij meer geld kreeg van de tbs-kliniek. Dit werd begin dit jaar ontdekt. De Rooyse Wissel wil tegenover de krant niet ingaan op bedragen, maar de medewerker is inmiddels ontslagen.

Relatie
Dat geldt niet voor het tweede geval waarvan aangifte is gedaan. De kliniek heeft een 'ernstig vermoeden' dat de medewerkster een relatie heeft met een van de patiënten, al ontbreekt hard bewijs. Ze is gedurende het onderzoek intern overgeplaatst naar een plek waar ze geen direct contact heeft met patiënten.

Inspectie
Die laatste zaak, die vorig voorjaar boven tafel kwam, is gemeld bij de Inspectie voor Gezondheidszorg. Daarnaast is er aangifte gedaan bij de politie. Dat laatste is dus ook gebeurd in de vermeende fraudezaak van de andere medewerker.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen