Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkers WML voeren actie voor betere cao

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 6:29

Medewerkers van Waterleiding Maatschappij Limburg voeren donderdag actie voor een betere cao.

Volgens vakbonden FNV en CNV is hun ultimatum voor de waterbedrijven inmiddels verlopen, dus komen er acties.

Ultimatum
In eerste instantie gaat het om een protest, maar als een passend loonbod uitblijft zijn stakingen niet uitgesloten, zegt vakbondsbestuurder Linda Groen van FNV. "We gaan de waterkraan niet dichtdraaien, maar werkonderbrekingen zijn zeker mogelijk", aldus Groen. Werknemers van waterbedrijven en -laboratoria eisen een structurele loonsverhoging met terugwerkende kracht sinds juli 2017 van 2,5 procent.

Naast de protestactie bij het kantoor van WML, is er in Amsterdam een spandoekactie en zijn er protestacties in elf andere steden, onder meer bij kantoren van Brabant Water, Vitens, Dunea en PWN. De cao Waterbedrijven geldt voor circa 5000 mensen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen