Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkers VDL nemen verlof op door cyberaanval

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 10:32

Medewerkers van VDL hebben verlof opgenomen vanwege de cyberaanval. Het bedrijf ligt al sinds vorige week stil vanwege een hack.

Dat bevestigt een woordvoerder van VDL na berichtgeving in het Financieele Dagblad.

Overleg
Volgens een woordvoerder hebben "werknemers in goed overleg verlof opgenomen". Of het ook gaat om locaties in Limburg is niet bekend. VDL heeft in Limburg vestigingen in Born (Nedcar), Venlo, Weert, Nederweert, Swalmen, Sevenum en Hoensbroek.

Lees ook: 'VDL aangevallen door Russische hackers'

Opstarten
Nedcar start woensdag de productie van auto's weer op. Het bedrijf start met de middagdienst, die rond 15:00 uur begint. "Alle seinen staan op groen", aldus de woordvoerder. Nedcar liet eerder weten dat het bedrijf in een "veilige digitale omgeving kan produceren". Of het gaat om de oude digitale omgeving wil het bedrijf niet zeggen.

Lees ook: VDL Nedcar start woensdag productie weer op

Miljoenen
Job Kuijpers, bestuursvoorzitter van het Haagse digitale veiligheidsbedrijf EYE Security vermoedt dat het gaat om een gijzelsoftware. Waarschijnlijk is het een toevalstreffer van criminelen. "Als ze er dan achter komen dat ze met een bedrijf als VDL te maken hebben, zal het losgeld snel naar de miljoenen gaan", vertelt Kuijpers.

Lees ook: 'Losgeld-eis van miljoenen zeer waarschijnlijk bij VDL-hack'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen