Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Medewerkers Trespa krijgen ruime salarisverhoging na acties

Geplaatst opvrijdag 16 maart 2018 - 14:00

Goed nieuws voor de medewerkers van Trespa in Weert. FNV Procesindustrie heeft met de kunststofplatenmaker een akkoord bereikt over een cao die achttien maanden geldt.

De 600 medewerkers krijgen vanaf 1 april 2018 3,5 procent structurele loonsverhoging, vanaf 1 april 2019 komt daar nog 1,75 procent bij tot 1 oktober 2019.

Acties
In november voerden de medewerkers meerdere acties voor een betere cao. Adem Akdeniz, bestuurder van de FNV Procesindustrie laat aan nieuwswebsite Weertdegekste weten dat er een mooi principeakkoord klaar ligt. "De directie begreep deze keer dat de medewerkers een fatsoenlijke loonsverhoging nodig hebben."

Lees ook: Bestuur Trespa gaat overstag; werknemers niet tevreden

Foto: L1/1Limburg

'Hels karwei'
Naast de salarisverhoging krijgen de medewerkers ook een beter sociaal plan. "Ik ben tevreden over het loon, maar ook over de afspraak dat het sociaal plan wordt verlengd met dezelfde looptijd als de cao. Dat lijkt simpel, maar ook dat was vorig jaar een hels karwei om te regelen." Ook vallen alle medewerkers nu onder deze nieuwe cao, voorheen was dit de helft.

Als kers op de taart zullen de werknemers een extra vergoeding van vijftien euro per maand krijgen voor de ziektekosten en wordt een pilot voor duurzame inzetbaarheid verlengd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen